Un passeig per Girona


Girona és una de les ciutats més completes del nostre territori. La seva situació, entre mar i muntanya i la seva  bona comunicació tant per carretera, com amb transport públic, fan que sigui una destinació molt recomanable per fer-hi un passeig i visitar el seu magnífic patrimoni artístic.
El seu Barri Vell és un dels més bonics i reconeguts de Catalunya. En aquest centre històric, es troben elements únics com la muralla carolíngia, el seu evocador call jueu i la catedral gòtica, que destaca per ser la més ampla del món. A banda, d’altres edificis medievals i de monuments emblemàtics com els Banys Àrabs,  Sant Pere de Galligants o la basílica de Sant Feliu. 
Un altre reclam de Girona són  les cases del riu Onyar que, amb els seus colors vius, alegren les ribes d’aquest riu i ofereixen la imatge més entrenyable de la ciutat.


Girona compta amb cinc museus que es poden visitar amb el tiquet M5, abonament que et permet visitar-los a meitat de preu i que té una validesa de sis mesos.
El Museu d’Art - md’A està ubicat en un magnífic palau del Barri Vell, envoltat de jardins. El propi edifici ja val la pena la visita. La seva col·lecció s’exposa de manera cronològica, diferenciada  pels diferents períodes artístics.

Són destacables les pintures realistes del segle XIX, representades per Martí i Alsina, Josep Berga i els germans Joaquim i Marià Vayreda i les obres modernistes de Santiago Rusiñol i Francesc Vayreda. 

Nit de lluna a Girona - Prudenci Bertrana

En el museu hi ha sales monogràfiques, amb objectes de ceràmica, mobiliari i vidre de diferents èpoques i exposicions temporals periòdiques , que inclouen una mostra d’un museu convidat.

Un dels espais que més m'ha agradat és el Punt de descoberta, on els visitants poden conèixer els secrets de la creació artística. S’hi pot observar  el procés de realització d’una pintura sobre tela, les diferents tècniques pictòriques  i una exposició de pigments i colorants amb les matèries minerals, animals o vegetals d’on provenen. Molt didàctic tot plegat.


 

Altres recomanacions si visiteu Girona són la seva gastronomia amb restaurants de tot tipus de cuina, la seva oferta cultural que compta amb teatres, auditoris i una cava de jazz  i l’exposició de flors: Girona temps de Flors,  que se celebra durant una setmana del mes de maig en patis, carrers, places i monuments de la ciutat.