LES ALTRES GALERIES

Per definició, l’art és el conjunt d'habilitats i destreses de la condició humana per expressar una visió sensible del món. La seva naturalesa és múltiple i variada i mitjançant diferents recursos ens permet comunicar idees, emocions i sensacions.

A través de l’art es recupera llibertat i es desperten valors com la tolerància, la diversitat, l’esperit crític, que provoquen la necessitat de crear i de transformar la realitat.

En l’època que vivim el concepte de l’art és molt ampli, i és que l’art s’ha apropat a la gent. L’educació, les noves tecnologies, les comunicacions, han acostat l’art a la societat i han afavorit la seva democratització. Avui en dia, tothom pot produir art i, sobretot, gaudir-ne. Sense necessitat de ser-ne professionals o especialistes, podem expressar-nos i acompanyar les nostres vides amb un sentit artístic que ens defineix i ens caracteritza.

En aquesta entrada m’agradaria fer una lloança a “les altres galeries”. Espais populars i propers a la gent que fan la important funció d’obrir les seves portes perquè artistes desconeguts puguin exposar la seva obra sense els complicats requeriments comercials i de mercat.

Parlo de les sales dels centres cívics, dels locals d’associacions i d’altres que dins les seves activitats habituals inclouen exposicions, majoritàriament col·lectives, de diferents manifestacions artístiques (pintura, fotografia, etc.)

D’aquest tipus d’exposicions se’n fan moltes i durant uns dies les parets d’aquests locals es vesteixen d’imatges i colors, sovint, mentre en la mateixa sala s’hi pot escoltar algun concert també d’artistes afeccionats o en formació.

Aquest és el cas, per exemple, del centre cívic Matas i Ramis, al barri d’Horta. Durant el mes de març es pot visitar una exposició de quadres del grup de pintura “7 Risas 7 Colores” i en la mateixa sala, si t’ho fas coincidir, pots gaudir d'un cicle de concerts de música de clàssica amb joves intèrprets vinculats al barri.

El més interessant d'aquesta exposició és la varietat i vitalitat que desprèn, fruit de reunir en una mostra el treball de diferents artistes i maneres de pintar.

Us recomano que us hi acosteu. Passareu una bona estona.