L'ESTATGE DE L'HOME

Fotografies de la col·lecció Martin Z. Margulies

Del 22 de Febrer al 16 de Juny de 2012

Aquesta exposició s’exposa simultàniament a la Fundació Foto Colectania i a la Fundació Suñol . La seva temàtica està centrada en com els humans habitem el món i com amb la nostra intervenció el modifiquem en els diferents àmbits de la vida: el món laboral, els espais naturals, les relacions interpersonals, etc. Les imatges exposades et conviden a reflexionar sobre com aquesta actuació afecta en les emocions i en la realitat vital que ens envolta.

El títol triat pel comissari de l’exposició, Regis Durand, sorgeix d’un dels últims poemes de l’autor alemany Friedrich Höldrlin i de l’anàlisi que el filòsof alemany Martin Heidegger va escriure sobre ell. Tot un reclam pels curiosos i amants de les propostes arriscades.

La mostra reuneix més de 165 obres de diferents tècniques i artistes, tots ells de rellevància internacional en el segle XX i primera dècada del XXI i amb el denominador comú d’oferir la seva mirada sobre què significa habitar i construir el món.

La exposició està estructurada en tres àmbits diferents:
- Àmbit 1 (Fundació Foto Colectània): Construir, habitar: cartografiar territoris. En aquesta secció el més important són els llocs i les persones només apareixen com a ombres o d’esquenes.
- Àmbit 2 (Fundació Foto Colectània): Estar en el món . Aquest espai analitza les diferents maneres com els humans s’enfronten a la vida, des de la seva activitat laboral, passant per les relacions personals i l’oci. Personalment, és l’àmbit que més m’ha impactat i en el què es poden admirar varis retrats de cèlebres fotògrafs nord-americans.
- Àmbit 3 (Fundació Suñol): Fluxos, signes i símbols. En aquesta part de l’exposició, la fotografia adquireix un significat més simbòlic i les imatges reflecteixen estats d'ànim, sensacions, percepcions...

Per anar fent boca, adjunto un enllaç amb informació de l’exposició i algunes de les fotografies que s’hi poden veure. I per conèixer una mica més la col·lecció Margulies, l'enllaç a la seva web.

Web de la Fundació Foto Colectania
Web de la col·lecció Margulies al Warehouse, Miami