Musée d’Art Moderne de Céret

Céret és la capital del Vallespir (França) i encara avui conserva els carrerons estrets i els encants que tan van agradar a alguns artistes en el segle passat. Certament, la seva localització, voltada de muntanyes, però tan a prop del mar i la seva capacitat de integrar-se completament en el paisatge que l’envolta, fan que tingui uns atractius especials per visitar-la i explorar el seu entorn sense oblidar-se del seu Museu d’Art Modern.

El Musée d'Art Moderne de Céret és el resultat de les estades que van fer per aquestes contrades grans artistes com Picasso, Braque, Gris, Soutine, Chagall, Herbin, Matisse, Masson, Tàpies, etc. La seva col·lecció presenta un panorama artístic complet del segle passat i molt especialment del Cubisme de l’'Escola de París.
El museu va ser creat el 1950 per Pierre Brune i Frank Burty Haviland, gràcies a l’ajuda de les donacions de Picasso i Matisse i amb el recolzament d’un equip d’artistes i col·leccionistes. Des de la seva inauguració, el museu s’ha implicat en l’art contemporani amb exposicions que han reunit tots els avantguardistes i impulsant el treball d’artistes joves. Amb els anys ha adquirit una dimensió internacional i actualment té un espai important en el foment de la creació artística en la seva zona d’influència.
Les seva col·lecció d’Art Modern està representada, sobretot, per Picasso, Matisse, Auguste Herbin, Chaim Soutine, Pierre Brune, Masson, Manolo, Pinkus, Krémègne, Juan Gris, Marc Chagall, Raoul Dufy, Edouard Pignon, Leopold Survage. Les seves obres estan marcades per la relació sentimental d’aquests artistes amb la ciutat i el paisatge que l’envolta.

La col·lecció d’Art contemporani és un reflex dels esdeveniments més recents en el terreny artístic. S’exposen obres dels pintors que representen el corrent del Nou Realisme francès, com Arman, Ben Buren, Vicente Bioulès, Joël Kermarrec, Pierre Buraglio, Niel Toroni, Michel Parmentier.

Personalment, vaig gaudir molt amb la col·lecció d’art modern. Em van agradar especialment les aquarel·les de Manolo Hugué, les litografies de Picasso i els paisatges cubistes d’ Auguste Herbin i Andrée Masson.

Auguste Herbin - Paysage de Céret - 1913
Paisatge de Céret-1913-Juan Gris
Masson, Andre -Le Convent des Caputxins a Céret
Recomano a tothom una visita al museu de Céret, que té un conjunt d’obres molt destacades dels pintors de la seva col·lecció. La disposició de les sales i la facilitat d’accés al museu fan que sigui una visita molt distreta i agradable. (L’entrada permet sortir i entrar al recinte vàries vegades en la jornada).

Informacions pràctiques:
Horaris:
1er juliol - 15 setembre : de 10 h a 19 h
16 setembre - 30 juny : de 10 h a 18 h
Tancat els dimarts en període d’hivern.
Tarifes:
Col·lecció permanent + exposició temporal: 8 euros
Gratuït fins els 12 anys