Sorolla. El color del mar

Encara queden uns dies per poder visitar aquesta exposició de Sorolla que s'està fent a Barcelona. Si disposeu d'una estona, no deixeu d'anar-hi- És una exposició molt completa, que regala els sentits i et transmet moltes ganes de viure intensament, gaudir de la natura i pintar-la mentre en gaudeixes.

Com diuen en l'audiovisual de l'exposició, Sorolla és un pintor pels pintors , però jo crec que les seves creacions tenen tal magnetisme que qualsevol persona amb sensibilitat es queda bocabadada davant dels seus quadres i el tractament de la llum tan especial que tenen.

Us passo l'extracte informatiu de l'exposició i algunes imatges dels quadres d'aquest fantàstic artista que va tenir la sort de viure plenament del seu art i a més ser reconegut en vida i recordat amb veneració a través de la seva obra.


 “Sorolla. El color del mar”, exposició que, a través d’obres dedicades al que va ser el tema preferit i més popular de la seva pintura, el mar, indaga en la mirada del pintor i la seva manera particular de pintar del natural i de fer servir el color.  

Nascut a València el 1863, tot i que va estar instal·lat a Madrid la major part de la seva vida, Sorolla sempre va conservar un enyor intens per les platges de la seva infantesa, que queda reflectit en la seva obra juntament amb el record dels jocs infantils, la llibertat, la calor del sol i la frescor de les aigües. La seva vida va estar vinculada de manera molt estreta als paisatges de la costa valenciana, de les Illes Balears i del nord d’Espanya, que va saber captar amb una mestria extraordinària.