DAVID HOCKNEY - «La inspiració no arriba als mandrosos»


Avui parlaré de David Hockney, un artista fascinant i innovador que té una enorme capacitat de fer-te sentir alegria i ganes de viure a través de la seva obra.

Fa un parell d'estius, vaig tenir la sort de visitar una àmplia exposició seva al museu Guggenhaeim de Bilbao i que va despertar en mi un enorme interès cap a la seva obra.

David Hockney està considerat el pintor britànic en actiu més important i un dels paisatgistes més rellevants del segle XX.

Als anys seixanta va ser icona del "Pop Art" anglès i des d'aleshores no ha deixat de crear i renovar-se de forma constant i com es diu vulgarment, marcant tendència.

Hockney combina la influència dels grans mestres clàssics amb l'exploració de les noves tecnologies. Si en el passat es va valer de la càmera Polaroid com a suport per a les seves pintures, actualment  fa servir l'iPad o l'iPhone. Amb un resultat tant reeixit que fa treure els colors als pobres mortals que no passarem de simples aficionats a la pintura.

El que més m'agrada dels seus paisatges és l'ús dels colors intensos que transmeten optimisme i la capacitat que te perquè la composició sigui harmònica tot i aquesta intensitat.

Com en aquest terreny valen més les imatges que les paraules, us deixo amb algunes de les seves obres i amb alguns enllaços sobre la vida d'aquest infatigable i inspirat artista.



L'arribada de la primavera a Woldgate

Winter Tunnel with Snow, March 2006 

Early Blossom, Woldgate, 2009

The Road to York through Sledmere, 1997

Sota els arbres, més gran

The Road across the Wolds, 1997
Garrowby Hill, 1998


Contre-Jour in the French Style-Against the day Dans Le Style-Francais, 1974



Woldgate Woods, 21, 23 and 29 November 2006


Stilllife_425

ENLLAÇOS:


web oficial de l'artista 

wikipedia - biografia 

VÍDEO de l'exposició David-Hockney - Una vision más amplia



Three Sunflowers And A Bottle of Water, 1996